Раніше ми писали про корисні властивості виноградного соку.
Картопля – це один з найпопулярніших продуктів у світі, що має безліч корисних властивостей. Він сприяє поліпшенню травлення, зниженню рівня холестерину, підтримці здоров’я серцево-судинної системи, запобіганню поліпів і раку, контролю діабету, зміцненню імунітету, уповільненню старіння, захисту шкіри, поліпшенню кровообігу, зниженню артеріального тиску, підтримці водного балансу, боротьбі з безсоння. очей. Картопля багата енергією та поживними речовинами, такими як вітаміни, мінерали та органічні сполуки. Він містить багато калію, особливо його високий вміст спостерігається у шкірці та під нею. Тому корисно вживати молоду картоплю зі шкіркою. Також він багатий на кальцій, залізо і фосфор.
Картопля відома високим вмістом вітаміну C – у 100 г продукту міститься близько 17 мг цього вітаміну. Також він містить вітаміни А та групи В. 70-80% картоплі становить вода, тому помилково вважати, що картопля сприяє набору ваги. Однак страви з великою кількістю олії (наприклад, смажена картопля або фрі) справді можуть призвести до збільшення маси тіла.
Картопля містить близько 17% крохмалю і є одним із найкращих його природних джерел. Але не варто вживати пророслу картоплю, тому що крохмаль у ній перетворюється на цукор, що може нашкодити здоров’ю.
Більшість корисних речовин у картоплі зосереджена під шкіркою. Використовуючи картоплю зі шкіркою, ви зберігаєте всі ці поживні речовини, а без неї в основному отримуєте вуглеводи.
Сік картоплі – це чудовий засіб для лікування опіків, ударів, шкірних проблем, виразок, а також раку передміхурової залози та матки.
Чим корисний картопляний сік?
При регулярному вживанні картопляний сік виявляє корисні властивості:
• насичує організм вітамінами та мінералами
• зміцнює імунітет;
• прискорює обмін речовин;
• активує кровообіг;
• знімає жар;
• купірує болючість у горлі, головні, м’язові та суглобові болі;
• очищує та зміцнює кровоносні судини;
• нормалізує серцевий ритм;
• покращує функціонування травної та сечовидільної системи;
• знижує артеріальний тиск;
• піднімає гемоглобін;
• зменшує концентрацію холестерину та цукру;
• виводить шлаки, токсини, солі та сечову кислоту;
• заряджає енергією та надає бадьорості;
• позбавляє нервозності, тривожності та безсоння;
• підвищує стійкість до стресових ситуацій;
• активує регенерацію;
• загальмовує старіння організму;
• запобігає раковому захворюванню.
Завдяки легкій сечогінній властивості напій служить для профілактики сечокам’яної хвороби. Вагітним жінкам він допоможе позбавитися токсикозу, а в період лактації нормалізує травлення.
Вас також можуть зацікавити новини: