Четвер, 10 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт фаршированого гарбуза із секретним інгредієнтом - пальчики оближеш

Рецепт фаршированого гарбуза із секретним інгредієнтом – пальчики оближеш

Этот материал также доступен на русском языке
Гарбуз – це справжня скарбниця вітамінів та мінералів. Вона багата безліччю корисних компонентів, які сприятливо впливають на здоров'я. Страви з гарбуза корисні та смачні. Пропонуємо сьогодні приготувати одну з них.

Раніше ми давали рецепт шалено смачних гарбузових тістечок.

Давайте приготуємо чарівний фарширований гарбуз з індичкою та шавлією і створимо справжній витвір мистецтва на вашій кухні!

Інгредієнти:

  • 1 середній гарбуз,
  • 400 г індички (філе), нарізаної на маленькі кубики,
  • 2 столові ложки оливкової олії,
  • 1 цибулина, дрібно нарізана,
  • 2 зубчики часнику, подрібнених,
  • 1 столова ложка свіжої шавлії, подрібненої (або 1 чайна ложка сушеного),
  • 1 чашка кіноа,
  • 2 чашки курячого бульйону,
  • 1/2 чашки нарубаних горіхів волоського горіха,
  • Сіль та перець до смаку,
  • 1/2 чашки тертого пармезану,

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Виріжте верхню частину гарбуза, як кришку. Очистіть її від насіння та м’якоті за допомогою ложки.
  3. Підсоліть нутро гарбуза і поставте його в попередньо розігріту духовку. Випікайте гарбуз протягом 30-40 хвилин або до тих пір, поки м’якуш не стане м’яким і легко проколюється вилкою.
  4. У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте її до м’якості приблизно 5 хвилин. Додайте подрібнений часник та шавлія, обсмажуйте ще 1-2 хвилини до появи аромату.
  5. Особливо обсмажте овочі на сковороді.
  6. Змішування начинки: Додайте кубики індички і обсмажуйте доти м’ясо не стане золотистим і приготується повністю, близько 7-10 хвилин Посоліть і поперчіть до смаку.
  7. У великій мисці змішайте м’ясо та готові овочі з сиром.
  8. Вийміть гарбуз із духовки, обережно наповніть його начинкою. Переконайтеся, що начинка щільно запакована, але не переповнює гарбуз. Посипте гарбуза тертим сиром.
  9. Поставте гарбуз із начинкою назад у духовку і випікайте ще 20-25 хвилин, поки начинка не стане золотистою і гарбуз стане м’яким.
  10. Вийміть фарширований гарбуз із духовки і дайте йому трохи охолонути перед подачею. Подавайте фарширований гарбуз з індичкою та шавлією, нарізуючи її на порційні шматки.

Фарширований гарбуз з індичкою та шавлією – це справжня смачна та ароматна страва, яка подарує вам і вашим близьким тепло та затишок осінніх днів. Ніжний гарбуз, ароматна індичка та ароматна шавлія створюють неповторний смаковий досвід.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні