Торт “Пташине молоко” любимо багатьма. Сьогодні пропонуємо приготувати його за дуже простим рецептом. Ніжний, легкий, повітряний торт настільки смачний, що просто оближете пальчики!
Раніше ми розповідали, як приготувати ніжне печиво на таємному тісті без борошна.
Інгредієнти:
- Яйця — 10 шт.
- Масло вершкове — 300 г
- Молоко — 1 склянка
- Желе (з будь-яким смаком, у мене вишневе) — 1 пачка
- Желатин — 1 пачка
- Цукор — 2 склянки
- Борошно — 1 ст. ложка
- Ванілін
- Шоколад (для глазурі)
Приготування:
- Желе та желатин залийте однією склянкою холодної води та залиште на годину набухати. Після цього розчиніть на паровій бані.
- Жовтки відокремте від білків. У жовтки додайте 1 склянку цукру, молоко, борошно.
- Ретельно розмішайте та поставте масу на баню. Постійно помішуючи, доведіть жовткову масу до загусання.
- Остудіть масу до “парного молока” і додайте вершкове масло та ванілін. Збийте масу міксером.
- Добре збийте білки, поступово додаючи цукор (1 склянку).
- У білкову масу влийте желатин і все добре збийте.
- Додайте жовткову масу, швидко збийте. Вилийте масу у форму та поставте в холодильник.
- Коли торт застигне, опустіть форму на кілька секунд у гарячу воду та переверніть торт на тарілку.
- Розтопіть плитку шоколаду, трохи остудіть його та прикрасьте шоколадом торт.
Вас також можуть зацікавити новини: