Понеділок, 14 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМариновані сливи перетворюють найпростішу страву на ресторанний делікатес - приготуйте за нашим...

Мариновані сливи перетворюють найпростішу страву на ресторанний делікатес – приготуйте за нашим рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Сливовим варенням або повидлом нікого не здивуєш, а ось різні види маринованих слив стають з кожним днем ​​популярнішими.

Мариновані сливи

Мариновані сливи з часником – оригінальна та пікантна закуска, від якої важко відірватися.

У маринованої сливи пряний кисло-солодкий смак та приємний витончений аромат. Слива – чудовий гарнір до м’яса, який може скласти конкуренцію маслинам і оливкам.

Інгредієнти

Тверді сливи – 2,5 кілограма, часник – 8 голівок, червоний гострий перець – 1 штука, духмяний перець горошком – 7 штук, оцет 9%-вий – 5 столових ложок, цукор – 6 столових ложок, сіль – 2 столові ложки, вода – 3 літри, петрушка і базилік – пучок.

Приготування

  • Очистити часник, кількість зубчиків має відповідати кількості слив. Великі зубчики можна розрізати на половинки.
  • Вимити сливи, через невеликий надріз видалити кісточки і вставити часник.
  • На дно стерилізованих банок покласти духмяний перець, шматочки гострого перцю, гілочки петрушки і базиліка.
  • Заповнити банки сливами з часником.
  • Налити в банки зі сливами окріп і дати настоятися близько 30-35 хвилин.
  • Потім злити рідину в каструлю і готувати маринад: всипати цукор і сіль і після того, як маринад закипить, додати оцет.
  • Зняти з вогню і розлити по банках.
  • Накрити стерилізованими кришками і закрутити.
  • Перевернути банки й охолодити при кімнатній температурі.

Зберігати в прохолодному приміщенні.

Олена Петрівна, м. Харків

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні