П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаНовиниЧи впливає колір цибулі на її смак і якість: у чому насправді...

Чи впливає колір цибулі на її смак і якість: у чому насправді різниця – багато хто цього не знає

Этот материал также доступен на русском языке
Не тільки кольором: чим відрізняються різновиди цибулі? Нутріціолог Леві Дженсен пояснив різницю. Рекомендуємо врахувати, коли наступного разу будете купувати цей овоч.

Жовта цибуля

Найпопулярніший і найбільш розповсюджений в Україні вид цибулі. Вона гостра на смак з певною гіркотою. Під час приготування жовта цибуля стає дуже ароматна, а смак змінює з гострого до солодкого.

Раніше ми називали сорт цибулі, від якої не плачуть.

Смаження карамелізує жовту цибулю. Овоч містить багато антиоксидантів, тому дуже корисний для здоров’я.

Біла цибуля

Більш хрустка, ніж жовта. Хоча її аром не такий насичений, проте вона також досить гостра з присмаком гіркоти. Це варто враховувати під час застосування в кулінарії.

Червона цибуля

Відсутність гіркоти, більш м’який і солодкуватий смак робить червону цибулю популярною для приготування салатів. Овоч містить антоціани, про що свідчить колір цибулини. Ці речовини є антиоксидантами.

Цибуля-шалот

Цей вид цибулі характеризується найбільш тонким смаком. Разом із тим овоч багатий на різноманітні вітаміни та мінерали. Кулінари застосовують шалот у соусах, адже її делікатний і дещо пікантний смак чудово їх відтіняє.

Тож обираючи для страви цибулю, зважте на її характеристики. Хоча вирішальне значення мають ваші смакові вподобання.

Читайте також:

Як правильно посадити цибулю під зиму, щоб дала рекордний урожай і не пішла у стрілку

До 15 000 грн на поховання та недоотримана пенсія: хто має право на допомогу (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні