Раніше ми давали рецепт італійського яблучного пирога.
Фламмкухен – це жанр німецьких відкритих пирогів з різними начинками на тонкому хрусткому тісті, що зовні нагадують італійську піцу. Дослівно фламмкухен (Flammkuchen) означає «полум’яний пиріг», у класичному варіанті ці пироги випікаються в печі, прямо на відкритому вогні. Рецепт вигадали в Ельзасі, задовго до того, як цей регіон став частиною Франції, і в Німеччині його досі люблять, особливо в Берліні.
Приготувати тісто дуже просто, воно не потребує вистоювання, тож це справді легка справа. Все, що вам залишиться зробити, це прикрасити його і випекти.
Інгредієнти:
- 150 г борошна грубого помелу (+20 г для розкачування);
- 90 мл води;
- 50 г цільнозернового борошна грубого помелу;
- 15 мл оливкової олії;
- ½ ч.л. солі;
- олія для змащення форми.
Інгредієнти для начинки:
- 150 г сметани;
- 140 г знежиреного грецького йогурту;
- 80 г якісної шинки;
- 1 червона цибулина;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- чорний мелений перець за смаком;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Почніть зі змішування борошна та солі, додайте воду та олію і замісіть гладке, не липке тісто, дайте йому відпочити, перш ніж додавати інші інгредієнти. Наріжте шинку кубиками, цибулю почистіть, наріжте півмісяцями і змішайте сметану з йогуртом, сіллю і перцем.
- Візьміть качалку, притрусіть її борошном і тонко розкачайте тісто. Потім перекладіть його на деко, попередньо збризнуте олією у формі спрею. Змастіть тісто йогуртом та сметаною, а зверху викладіть шинку та цибулю.
- Випікайте Фламмкухен у розігрітій до 230°C духовці приблизно 15-20 хвилин. Краї повинні бути гарного золотисто-коричневого кольору. Перед тим, як нарізати, дати трохи охолонути. При подачі посипте нарізаною зеленою цибулею.
Вас також можуть зацікавити новини: