Варення з винограду – класика жанру домашніх заготовок

Этот материал также доступен на русском языке

Варенье
"Ripe grapes and homemade jams arranged in pots and bread on wooden table, selective focus"
Малина, смородина, кабачки, агрус, сливи, вишні, яблука, груші... З усього наварили варення, мармелади, повидло та джеми. Але неповною буде колекція без варення із винограду.

Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?

Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Також пропонували рецепт швидких вареників із виноградом.

Варення з винограду

Інгредієнти

Виноград – 1 кілограм, цукор – 1 кілограм, лимон – 1 середній, вода – 1 склянка.

Приготування

  • Висипати цукор у каструлю і залити його склянкою води. Варити сироп на повільному вогні.
  • Тим часом помити виноград і відокремити ягоди від гілочок.
  • Щоб під час варіння ягоди залишилися цілими, проткніть кожну зубочисткою 2-3 рази.
  • Натерти лимонну цедру і вичавити сік з лимона.
  • У закипілий цукровий сироп додати лимонний сік, цедру і підготовлений виноград. Перемішати і довести до кипіння, після чого зняти з вогню і дати охолонути. Це допоможе зберегти ягоди цілими.
  • Остигле і настояне варення повернути на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
  • Поки варення вариться, вимити і простерилізувати банки.
  • Гаряче варення розкласти по банках і закрутити прокип’яченими кришками.
Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?