Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаПосійте цю рослину на городі і наступного сезону зберете просто рекордний урожай...

Посійте цю рослину на городі і наступного сезону зберете просто рекордний урожай овочів

Этот материал также доступен на русском языке
Овочеві культури люблять рости на родючому та пухкому ґрунті, тому після збирання врожаю досвідчені дачники радять засіяти грядки лише однією рослиною, яка наступного року забезпечить вас щедрим урожаєм.

Мова про популярний сидерат фацелію. Вона досить морозостійка, тому висівати її можна не лише наприкінці серпня – на початку вересня, а й ранньою весною і навіть пізно восени.

Раніше ми розповідали, як прискорити дозрівання томатів.

Користь від фацелії незаперечна. Вона добре впливає на структуру ґрунту. Робить його пухким, родючим та легким. Також збагачує землю азотом, калієм, але це не все – ще й знижує кислотність.

Варто відзначити і її гербіцидні здібності, що виявляються пригніченням зростання бур’янів.

Але, мабуть, найголовніша перевага – це те, що вона не має загальних захворювань з іншими овочевими рослинами.

Для прикладу візьмемо олійну редьку або білу гірчицю, які частіше за інших сидератів висівають на городах, і вони можуть негативно впливати на деякі овочеві культури.

Якщо ви засієте ділянку білою гірчицею, то на ній не можна буде вирощувати капусту, редьку та редис, тому що у цих культур схожі шкідники та хвороби.

Закладати в ґрунт фацелію радять, як тільки рослина починає зацвітати, важливо не допустити формування насіння. Також не варто закладати в ґрунт свіжу траву, потрібно її скосити і трохи підв’ялити, щоб рослинна маса не загнивала.

Читайте такожЗелене супердобриво: як сіяти сидерати, щоб покращити якість землі на городі

Якщо ви не встигнете посіяти фацелію зараз, можете зробити це під зиму. Напровесні рослина встигне до посівної кампанії дати зелену масу, яку потрібно закласти в ґрунт.

Досвідчені овочівники вважають, що вирощування фацелії може повністю замінити внесення перегною на ділянці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні