Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧим насправді відрізняється тверде мило від рідкого та яким краще митися

Чим насправді відрізняється тверде мило від рідкого та яким краще митися

Этот материал также доступен на русском языке
Мило туалетне – без сумніву найбільш популярний засіб гігієни , який став незамінний для догляду за шкірою тіла людини. Якщо тверде мило існувало задовго до нашої ери, то переш рідке мило з'явилося лише трохи більше 150 років тому. З’ясуємо, чим вони між собою схожі, а чим різняться? А також, яке мило – тверде чи рідке – краще обрати?

Чим технологічно відрізняється тверде та рідке мило

Очищувальна здатність твердого шматка мила перевірена сотнями років. Його виготовляли ще у давньому Вавилоні. Сьогодні це технологічне поєднання тваринних або рослинних жирів і лугів.

Раніше ми розповідали, з чого насправді виробляють господарське мило.

Рідке туалетне мило винайшов і в 1865 році у Нью-Йорку запатентував Вільям Шеппард. Його спосіб був досить простим: шматок твердого мила винахідник розчинив у нашатирному спирті, тобто водному розчині аміаку. Такою технологією виробники рідкого мила послуговуються і сьогодні. Тверду сировину розчинять у воді і додають до неї аміак.

Ще одна різниця полягає в тому, що для виробництва твердого мила в якості лугу використовують переважно гідроксид натрію, а для рідкого – гідроксид калію.

Очисна здатність твердого шматка мила перевірена сотнями років. Його робили ще в стародавньому Вавилоні. Сьогодні це технологічне поєднання тваринних або рослинних жирів та лугів.

Яке мило вибрати: переваги та недоліки

Загальна дія і твердого, і рідкого мила дуже схожа. Проте є певні відмінності, які варто врахувати при виборі.

Фахівці називають рідке мило більш гігієнічним. Адже під час його використання не потрібно брати до рук увесь флакон. Тому у громадських місцях краще користуватися таким милом. Добре, коли є можливість набирати його порцію безконтактно.

Користування твердим милом передбачає, що людина повністю бере шматок у руки. Такий варіант підходить для домашнього вжитку. Втім, якщо комусь із членів сім’ї потрібно помити дуже брудні руки, або людина має захворювання, що передаються, краще для такого випадку мати рідке мило.

Читайте також: Навіщо митися дігтярним милом і чи можна ним користуватися постійно

Серед недоліків рідкого мила називають вищий рівень pH. Тобто воно добре впорається з брудом, але може пересушувати шкіру, особливо за умови частого використання. Рідке мило також утворює більше піни, тому потребує більш ретельного споліскування.

Загальна дія і твердого, і рідкого мила дуже схожа. Проте є певні відмінності, які слід врахувати під час виборів.

Фахівці називають рідке мило більш гігієнічним. Адже за його використання не потрібно брати в руки весь флакон. Тому у громадських місцях краще користуватися таким милом. Добре, коли можна набирати порцію безконтактно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні