Тарт* із лохиною
Інгредієнти
Лохина — 200 грамів, борошно — 200 грамів, вершкове масло — 100 грамів, цукор –100 грамів, яйця — 2 штуки, ванільний цукор — 1 чайна ложка, розпушувач — 1 чайна ложка, сметана — 200 грамів, цукрова пудра — 2 столові ложки.
Приготування
- У мисці змішати борошно і розпушувач.
- В іншій ємності збити вершкове масло з 50 грамами цукру до пишного стану.
- Додати одне яйце і половину ванільного цукру, добре перемішати.
- Поступово додати борошняну суміш, замісивши однорідне тісто.
- Тісто розкачати і викласти у форму для випічки, формуючи бортики.
- Для начинки збити сметану з цукром, що залишився, і ванільним цукром.
- В окремій ємності збити друге яйце й акуратно ввести його в сметанну суміш.
- Вилити отриману масу на основу з тіста.
- Зверху рівномірно викласти лохину.
- Випікати тарт у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, поки крем не застигне і тісто не стане золотистим.
Готовий тарт остудити і посипати цукровою пудрою.
*Тарт – відкритий пиріг з начинкою всередині, що не покрита тістом.
Світлана Іванівна, Львівська обл.»