Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТарт із лохиною - ідеальний десерт і за простотою приготування, і за...

Тарт із лохиною – ідеальний десерт і за простотою приготування, і за смаковими якостями

Этот материал также доступен на русском языке
Смачний ягідний тарт можна готувати і взимку, і влітку. Зараз будь-які свіжі ягоди можна придбати цілий рік. Чорниця відмінно підходить для такого десерту: вона стає ідеальною начинкою для пісочного відкритого пирога.

Тарт* із лохиною

Інгредієнти

Лохина — 200 грамів, борошно — 200 грамів, вершкове масло — 100 грамів, цукор 100 грамів, яйця — 2 штуки, ванільний цукор — 1 чайна ложка, розпушувач — 1 чайна ложка, сметана — 200 грамів, цукрова пудра — 2 столові ложки.

Приготування

  • У мисці змішати борошно і розпушувач.
  • В іншій ємності збити вершкове масло з 50 грамами цукру до пишного стану.
  • Додати одне яйце і половину ванільного цукру, добре перемішати.
  • Поступово додати борошняну суміш, замісивши однорідне тісто.
  • Тісто розкачати і викласти у форму для випічки, формуючи бортики.
  • Для начинки збити сметану з цукром, що залишився, і ванільним цукром.
  • В окремій ємності збити друге яйце й акуратно ввести його в сметанну суміш.
  • Вилити отриману масу на основу з тіста.
  • Зверху рівномірно викласти лохину.
  • Випікати тарт у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, поки крем не застигне і тісто не стане золотистим.

Готовий тарт остудити і посипати цукровою пудрою.

*Тарт – відкритий пиріг з начинкою всередині, що не покрита тістом. 

Світлана Іванівна, Львівська обл.»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні