Всі овочівники хочуть зберегти врожай по максимуму, але часто бульби ще до зими починають зморщуватися або гнити, вирішити цю проблему можна за допомогою одного прийому.
Вся справа в тому, що є рослини, які можуть продовжити зберігання картоплі, бульби не псуватимуться, а отже, лежатимуть довше.
Раніше ми розповідали, як правильно посадити і вирощувати картоплю, щоб не було парші.
Для цього картоплю потрібно зберігати разом із листям горобини та буряком.
Також не варто забувати, що підвал повинен обов’язково бути з вентиляцією та відповідним температурним режимом – у межах +5 градусів.
Саму картоплю перекладають листям горобини, а верхній 1-2 шари краще зробити з буряка.
Буряк допоможе картоплі зберегти гнучкість, та й надмірну вологість прибере. Головне, закласти на зберігання здорові бульби без гнилів. Інакше одна уражена картопля може заразити весь урожай.
Читайте також: Медики назвали картоплю, яку не можна їсти