Хочете швидко приготувати найсмачніше частування до чаю? Зупиніть вибір на кексах. Цей простий рецепт буде по зубах навіть новачкам. Ну а від смаку ви захопитеся.
Раніше ми розповідали, як спекти оригінальну яблучну шарлотку.
Інгредієнти (на 16 штук):
- яйця — 4 шт.;
- цукор — 150 г;
- вершкове масло — 120 г;
- соняшникова олія — 100 мл;
- розпушувач — 10 г;
- борошно — 2 склянки (300 г);
- ванільний цукор — 10 г;
- джем або варення — 200 г.
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм’якшилося.
- У глибокій мисці змішайте до однорідності масло з яйцями.
- Влийте в масу олію і злегка збийте суміш віночком.
- Всипте в суміш звичайний та ванільний цукор, а також розпушувач для тіста.
- Усе збийте, поки цукор не розчиниться.
- Всипте борошно й перемішайте до однорідності. Тісто має вийти жовтуватим і густим.
- Заповніть форми для кексів на 2/3 об’єму та випікайте 25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- За бажанням у готових кексах зробіть отвори зверху й начиніть їх джемом, варенням або згущеним молоком.
Вас також можуть зацікавити новини:
Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)
Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)