Сезон кабачків у самому розпалі. Вже встигли з цих овочів приготувати всі можливі страви? Цей рецепт ви точно не куштували! Смачні та ситні кабачково-м’ясні “бочки” — те, що точно потрібно приготувати цього літа. Виглядає таке блюдо ефектно, а готується просто та швидко.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирники із кабачками.
Інгредієнти:
- кабачок — 3 шт. (невеликих);
- соняшникова олія для смаження;
- цибуля — 1 шт.; морква — 1 шт.;
- сіль та чорний перець — за смаком;
- м’ясний фарш — 500 г;
- петрушка — 1 пучок;
- кріп — 1 пучок;
- твердий сир — 50 г.
Приготування:
- Кабачки потрібно помити і нарізати на шматочки висотою 3-4 см. Чим більший діаметр овочів, тим нижчими повинні бути “бочки”.
- Ложкою чи ножем потрібно витягти з кабачків м’якоть, залишаючи “дно”. М’якоть не викидати.
- Обсмажуємо на соняшниковій олії цибулю та моркву. Насамкінець солимо, перчимо, додаємо м’якоть з кабачків і фарш (якщо виберете фарш зі свинини, краще змішати з яловичиною або куркою, інакше буде занадто жирним).
- Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо рублену зелень.
- Наповнюємо фаршем кабачки.
- Викладаємо “бочки” з фаршем на деко, застелене пергаментом. Посипаємо кожен тертим сиром і випікаємо 25-30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чебуреки з кабачків із куркою — два в одному: цілком замінять і м’ясо, і гарнір до нього
Щоб вам обов’язково відповіли: як пенсіонеру правильно звернутись до Пенсійного фонду (відео)