Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаСкручується листя томатів: щоб не втратити врожай, терміново внесіть це підживлення

Скручується листя томатів: щоб не втратити врожай, терміново внесіть це підживлення

Этот материал также доступен на русском языке
Нестача корисних речовин може призвести до скручування листя томатів та втрати врожаю. Щоб цього не сталося, підгодуйте овочі в липні.

Помітили, що листя помідорів скручується? Це означає одне – їм не вистачає поживних речовин. Якщо не хочете залишитися без урожаю томатів, терміново вживіть заходів! Потрібно лише внести правильне підживлення в липні.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати буряки, щоб отримати хороший урожай.

Скручування листя свідчить про нестачу кальцію чи бору. Тому, якщо ви зіткнулися з такою проблемою, терміново підживіть свої помідори борною кислотою або речовинами кальцію. Просто розчиніть речовини за інструкцією та внесіть добрива по листу.

Варто обов’язково враховувати, що речовини просто випаровуватимуться при температурі 25 градусів, саме тому процедуру потрібно проводити рано-вранці, або ввечері. При високій температурі розчини можуть залишити опіки на листі.

Також помідорам може бракувати цинку. У цьому разі приготуйте таке підживлення: 30 г суперфосфату і 50 г золи залийте 1 л води, дайте розчину настоятися протягом 1,5 години, після чого доведіть кількість рідини до 9 л. Під кожний кущ потрібно влити 0,5 л розчину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Я не сумую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування

Щоб вам обов’язково відповіли: як пенсіонеру правильно звернутись до Пенсійного фонду (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні