Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані огірочки без оцту з секретним компонентом.
Ці мариновані огірки рятують, особливо коли мало час.
Інгредієнти:
Маринад на 3 півлітрові банки:
- 1 літр води;
- 1ст ложка солі;
- 5ст ложок цукру.
На дно стерильної банки потрібно покласти:
- 1 зубок часнику,
- 3-5 горошин чорного перцю,
- 3-5 горошин запашного перцю,
- 1 лавровий лист,
- 1 кільце гострого перцю.
Приготування:
- У банку щільно кладемо заздалегідь порізані на кубики огірки, зверху — парасольку кропу і трохи різаної зелені кропу.
- Весь вміст банок на 15 хвилин залити окропом. Потім злити у велику каструлю, додати 9% оцет із розрахунку по 1 десертної ложки на банку і залити киплячим маринадом, закатати, укрити.
- Огірки виходять хрусткими, смачний розсіл! Дуже зручно: злив розсіл і огірочки відразу в зимовий салат можна класти з картоплею, цибулькою та морквою.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини: