Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниХочете бути щасливими – тримайте в таємниці ці 8 речей

Хочете бути щасливими – тримайте в таємниці ці 8 речей

Этот материал также доступен на русском языке
Комунікація – обов’язкова умова налагодження соціальних стосунків. Втім психологи радять втримувати баланс між тим, аби розкриватися перед людьми повністю і приховувати всю інформацію про себе. Таким чином ви зможете вибудувати особистісні кордони і залишити важливу частину свого життя приватною.

Раніше ми розповідали, який продукт обов’язково потрібно їсти пенсіонерам.

Цим убережете себе від маніпулювань та не відкриєте свої вразливі місця.

Тому наступного разу, коли активно спілкуватиметеся під час перерви на роботі, або робитимете пост у соцмережах, перевірте, чи не належить обрана вами тема до цього переліку.

Особисте життя

Навіть невеликий конфлікт, винесений за межі особистого спілкування, може перерости в серйозну сварку. В пориві емоцій можна наговорити зайвого про свого партнера чи партнерку. Коли запал спаде, ваша думка зміниться. Але винесена в світ інформація продовжить жити.

Не акцентуємо увагу на делікатних справах – тут, зрозуміла річ, слід поважати не тільки особисті кордони, але й кордони партнера чи партнерки.

Інтимні або проблемні моменти в особистих стосунках – не тема для пліток. Якщо не можете вирішити якесь питання в парі, зверніться до фахівців, але не до громадської думки.

Фінанси

Фінанси – дуже особиста річ. Не питайте, скільки заробляє ваш співрозмовник і не розповідайте про свій дохід. Буде достатньо загальних фраз. Також тримайте в таємниці свої заощадження чи борги. Така інформація може щонайменше спричинити нездорове порівняння. Крім того, згодом люди можуть маніпулювати отриманими даними, щоб позичити у вас гроші чи навпаки, відмовити у позичці, за необхідності.

Проте обговорювати загалом фінансові цілі чи ділитися успішним досвідом планування бюджету цілком нормально.

Цілі

Психологи стверджують, що розповідати комусь про свої цілі – шкідливо для самих цілей. І справа навіть не у перешкодах, які можуть виникати через це. А у звичайній мотивації. Насправді, коли ми із задоволенням говоримо про те, що плануємо зробити, наш мозок має відчуття, ніби ми вже цього досягли і насолоджуємося. Відтак мотивації на свою ціль стає менше.

А якщо людина, яка слухає ще поставить під сумнів потребу або вашу можливість досягти цілі, то справи підуть ще гірше.

Історія хвороби

Недарма існує поняття лікарської таємниці. Здоров’я – один із найбільш інтимних аспектів нашого життя. Обговорення проблем зі здоров’ям може спровокувати небажані поради, скептицизм у лікуванні та навіть огиду оточуючих. У багатьох фінансових та бізнес-справах інформація про проблеми зі здоров’ям може значно зашкодити.

Так що такими проблемами діліться тільки з надійними близькими людьми, членами сім’ї та лікарями.

Добрі вчинки

Добрі вчинки прикрашають людину. Втім, коли ми розповідаємо про них іншим, даємо підстави вважати, що виконана робота не була щирим поривом, а лише демонстрацією своїх позитивних рис. Добро завжди безкорисливо. Не показуйте всім його прояви.

Помилки

Кожен помиляється. Достатньо визнати свою помилку для себе і перед людьми, яких вона стосувалася. Іншим про це знати необов’язково. Невдачі роблять людину сильнішою, але не в очах інших. Не створюйте собі образ невдахи, який завжди помиляється. Робіть висновки та крокуйте у майбутнє.

Сімейні проблеми

“Чужа сім’я – темний ліс”. Ніколи не можна адекватно приміряти на себе чужу ситуацію. Трансляція сімейних відносин і проблем може мати негативні наслідки як для людини, так і для членів її сім’ї, про які йдеться заочно. Це ніяк не допоможе вирішити протиріччя, але здатне їх посилити. Поважайте особисте життя інших членів сім’ї.

Особисті переконання

Часто темою, на основі якої розгортаються суперечки, є особисті політичні, релігійні, філософські та інші переконання. Вони є основною частиною кожної особи. У переважній більшості випадків не піддаються корекції ззовні. Водночас люди завжди гостро реагують на критику їхніх переконань. Тому це найгірша тема для обговорень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні