П’ятниця, 5 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКондиціонер – більше користі чи шкоди: про які наслідки потрібно знати

Кондиціонер – більше користі чи шкоди: про які наслідки потрібно знати

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на відключення світла та рекомендації влади не користуватися кондиціонерами, багато українців не можуть обійтися без цієї кліматичної техніки. Особливо це стосується мешканців квартир, що розташовані на верхніх поверхах. Але окрім прохолоди та порятунку від спеки кондиціонери несуть небезпеку для нашого здоров'я.

Раніше ми розповідали, як людині похилого віку пережити спеку.

Які хвороби може спровокувати кондиціонер

При використанні кондиціонера збільшується в рази ризик осушення горла, носа, очей. Загострюються риніт, фарингіт, ларингіт. Тож не варто зловживати кондиціонером. Використовуйте його коли це дійсно необхідно, а не постійно. Хоча при відключеннях електроенергії важко говорити про постійне використання кондиціонерів.

Також слід зазначити, що через поганий догляд за фільтрами кондиціонера в них можуть накопичуватися бактерії та мікроби. З потоками повітря вони розносяться в приміщенні і можуть призводити до алергічних реакцій та застуд.

Частина бактерій здатна збуджувати інфекцію, що зветься «хвороба легіонерів», або легіонельоз. При цьому летальність досягає 20%, тому що значною мірою це залежить від пізніх термінів діагностики та тяжкості перебігу хвороби.

Деякі люди, чиї легені ослаблені, зокрема перенесеною ковідною пневмонією, можуть отримати запалення легень.

Різкий перепад температур причина судом

Різкий перехід від спеки до холоду може викликати рефлекторне скорочення м’язів судоми. Щоб уникнути цього, фахівці рекомендують не знижувати за допомогою кондиціонера температуру в приміщенні нижче за плюс 24-25 градусів.

Різкий і великий перепад температур призводить до спазму судин, що стає причиною неприємного головного болю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні