Вівторок, 16 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезвичайний пиріг на олії та окропі: хрустке тісто і багато соковитої начинки

Незвичайний пиріг на олії та окропі: хрустке тісто і багато соковитої начинки

Этот материал также доступен на русском языке
Спекти пиріг можна не тільки на сметані, кефірі чи вершковому маслі. Є безліч бюджетних рецептів смачної випічки, особливо зараз у сезон овочів та ягід. Пропонуємо спробувати спекти хрустку галету з ароматною та соковитою начинкою. Цей пиріг стане улюбленими ласощами влітку.

Хоча взимку цей пиріг теж можна готувати, наприклад, із яблуками, гарбузом чи замороженими ягодами.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “6 склянок”.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 0,5 ч. ложки розпушувача;
  • 50 мл окропу;
  • 50 мл олії;
  • Щіпка солі.

 

Для начинки:

  • 1-2 ст. ложки цукру;
  • 1 ст. ложка крохмалю;
  • 400-500 г ягід або фруктів.

 

Приготування:

Ми спеціально не називаємо певні ягоди чи фрукти, оскільки цю галету можна приготувати і з вишнею, і з персиками, і з яблуками, і зі сливами, і з полуницею. Тобто начинку ви вибираєте на свій смак чи те, що є вдома.

Тепер щодо приготування.

  1. Змішайте в мисці просіяне борошно, цукор, розпушувач і сіль. У склянці змішайте олію та окріп, додайте до борошна, замісіть тісто.
  2. Воно має бути еластичним і м’яким.
  3. Загорніть його в харчову плівку або звичайний пакет і залиште на 10-15 хвилин.
  4. У цей час займіться начинкою. Якщо ви хочете галету з яблуками, сливами або персиками, їх потрібно помити і нарізати на невеликі часточки. Ягоди достатньо просто промити і висушити від зайвої вологи.
  5. Тісто розкотіть тонким пластом до 0,5 мм. На серединку за допомогою ситечка насипте крохмаль, зверху фрукти. А потім посипте їх цукром. Залишіть краї до 5-7 см.
  6. Закрутіть краї та сформуйте пиріг.
  7. Випікайте галету в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні