Хоча взимку цей пиріг теж можна готувати, наприклад, із яблуками, гарбузом чи замороженими ягодами.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “6 склянок”.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка борошна;
- 1 ст. ложка цукру;
- 0,5 ч. ложки розпушувача;
- 50 мл окропу;
- 50 мл олії;
- Щіпка солі.
Для начинки:
- 1-2 ст. ложки цукру;
- 1 ст. ложка крохмалю;
- 400-500 г ягід або фруктів.
Приготування:
Ми спеціально не називаємо певні ягоди чи фрукти, оскільки цю галету можна приготувати і з вишнею, і з персиками, і з яблуками, і зі сливами, і з полуницею. Тобто начинку ви вибираєте на свій смак чи те, що є вдома.
Тепер щодо приготування.
- Змішайте в мисці просіяне борошно, цукор, розпушувач і сіль. У склянці змішайте олію та окріп, додайте до борошна, замісіть тісто.
- Воно має бути еластичним і м’яким.
- Загорніть його в харчову плівку або звичайний пакет і залиште на 10-15 хвилин.
- У цей час займіться начинкою. Якщо ви хочете галету з яблуками, сливами або персиками, їх потрібно помити і нарізати на невеликі часточки. Ягоди достатньо просто промити і висушити від зайвої вологи.
- Тісто розкотіть тонким пластом до 0,5 мм. На серединку за допомогою ситечка насипте крохмаль, зверху фрукти. А потім посипте їх цукром. Залишіть краї до 5-7 см.
- Закрутіть краї та сформуйте пиріг.
- Випікайте галету в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.