Тісто для чебуреків можна готувати за різними рецептами, але саме заварний варіант найкраще. Але досвідчені господині додають у тісто ще один важливий інгредієнт. І це – горілка.
Раніше ми публікували рецепт тіста для чебуреків на мінеральній воді.
Інгредієнти:
- борошно – 500 г;
- вода – 300 мл;
- яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- горілка – 1 ст. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 0,5 ч. ложки;
- фарш – 400 г;
- цибуля велика – 1 шт.;
- вода – 100 мл;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування:
Перш ніж приступати до приготування чебуреків, просійте борошно кілька разів, чим більше воно насититься киснем, тим смачніше буде тісто.
- Доведіть воду до кипіння. Візьміть глибоку миску і змішайте в ній 1 склянку борошна та окріп, головне, щоб не було грудочок. Нехай суміш трохи охолоне, потім вбийте яйце, посоліть, додайте цукор, олію та горілку, замісіть еластичне тісто.
- Щоб усі інгредієнти потоваришували, тісто потрібно загорнути у плівку та залишити на 20-40 хвилин.
- В цей час можна зайнятися начинкою.
- Цибулю у фарш краще дрібно нарізати, все посолити, поперчити, додати улюблені спеції і перемішати. Щоб начинка вийшла соковитою, у фарш потрібно влити крижану воду та ретельно перемішати.
- Цієї кількості тіста вистачить на 15 чебуреків, а це означає, що готове тісто потрібно розділити на таку кількість шматочків.
- Тісто розкотіть тонким шаром і викладіть на одну половину начинку, другою половинкою накрийте і защипніть краю виделкою.
- Смажте на сковороді в достатній кількості олії з двох сторін по 3-5 хвилин до рум’яної скоринки.