Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаДачаЗапасіться мішечками: цю хитрість має знати кожен виноградар, щоб зібрати щедрий урожай

Запасіться мішечками: цю хитрість має знати кожен виноградар, щоб зібрати щедрий урожай

Этот материал также доступен на русском языке
Аби збирати щедрі врожаї винограду, треба освоїти ази догляду за цією культурою, навчитися розуміти її з пів слова. А також знати деякі секрети. Виноградар з м. Тлумача Івано-Франківської області поділився секретним прийомом, який допомагає захистити ґрона від ос.

Кожна працездатна людина окрім основної професійної роботи має своє захоплення. Зазвичай називають це – хобі. Хтось займається рибалкою, любить доглядати за свійськими птахами та кролями, займатись городництвом, виноградарством, садівництвом, навіть вирощувати рідкісні японські гриби шиїтаке. Усим цим займається пенсіонер з міста Тлумача Степан Рощенюк.

Раніше ми розповідали, чим треба підживити виноград для ще більшої врожайності.

Він вдало поєднує роботу на будівництві і догляд за рослинами.

– Допоки матиму сили та здоров’я не покидатиму будівельної справи, – говорить пан Степан. Завжди хтось попросить щось відремонтувати чи допомогти. Ніколи нікому не відмовляє, розуміє, що під час війни є брак хороших спеціалістів. Отож, приходиться не полишати будівельної справи.

Щоб легше було поратись по господарству придбав мотоблок. Поїхати за місто по траву кролям, чи обробити город вже є чим. Та й час та сили зекономляться на другу улюблену роботу – догляд за виноградником.

А захопився пан Степан виноградарством не на жарт. Біля будинку посаджено кілька десятків столових сортів винограду. Вчасно проводити догляд за рослинами, щоб мати з цього якийсь зиск, допомагає господарю дружина – Наталія Олександрівна.

Пані Наталія захоплюється квітами, проте на відмінно освоїла і виноградарську справу.

Проводить разом з чоловіком зелені операції, проріджує пагони, але найбільше любить надівати сітчасті мішечки на ваговиті стиглі ґрона винограду, які захищають від ос.

На жаль, без цієї процедури важко зібрати повноцінний урожай винограду. Оси, відчувши солодкий аромат сонячної ягоди здатні занапастити усю ділянку, залишивши господаря ні з чим.

Захисні сітчасті мішечки можна придбати, а за бажанням – і зшити, наприклад, зі старого тюлю.

Богдан Гаморак, м. Тлумач, Прикарпаття.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні