Раніше ми розповідали, як виростити полуницю солодкою і смачною.
Ця ягода – лідер за вмістом вітамінів. Наприклад, за кількістю вітаміну С полуницю перемагає тільки смородина. У п’яти середніх ягодах його стільки, як у великому апельсині. Вміст фолієвої кислоти в полуниці перевищує показники малини й винограду.
У 100 грамах ягід – лише 32 Ккал. Водночас багато кальцію, заліза, магнію, фосфору, калію і селену. 200 грамів на день – норма споживання полуниці протягом усього сезону, щоб ягоди подарували максимальну користь організму.
Недарма ця ягода дуже популярна у народній медицині. Вона допомагає лікувати кашель, гіпертонію та ревматизм. А все через гамма-ліноленову кислоту, яка в поєднанні з флавоноїдами зменшує запалення. За кількістю вітаміну С смородина немає конкурентів. Ягода містить речовину, що надає заспокійливу дію. Її аналог використовується у ліках від депресії. Антоціани, що забезпечують чорний колір смородини, рекомендовані для покращення зору.
Калорійність смородини досить низька: 63 Ккал на 100 г ягід. Клітковина чорної смородини корисна для роботи шлунково-кишкового тракту. Вона ще діє як абсорбент, тобто сприяє виведенню токсинів із організму.
300-400 г плодів щодня покращать роботу серця, мозку та кишечника. Така кількість черешні забезпечить третину норми вітаміну С на добу. Мелатонін, що міститься у ягодах, сприяє здоровому сну. А натуральний цукор дарує енергію та гарний настрій. Бето-каротину, що покращує зір, у черешні навіть більше, ніж у чорниці. Саліцилова кислота має знеболювальну дію. Антоціани, що дають забарвлення темним сортам черешні, покращують роботу мозку. Залізо у складі корисне при анемії. При цьому в 100 г ягід – всього 50 Ккал.
Ні для кого не секрет, що огірки здебільшого складаються з води. Насправді її частка в цьому овочі становить 95%. Їхня шкірка містить нерозчинні харчові волокна. Цей тандем води та волокон допомагає травленню та попереджає запори.
Огірки багаті на калій, який корисний для серця і сприяє зниженню артеріального тиску. Фізетин, що міститься в цих овочах, має антиоксидантні властивості. 100 г огірка містить лише 15 Ккал, тому овоч рекомендований для контролю маси тіла.
Листя капусти білоголової на 80% складається з води. Водночас цей овоч багатий на вітаміни та фолієву кислоту. А за вмістом аскорбінової кислоти капуста не поступається цитрусовим. Овоч багатий на калій, кальцій, залізо, магній та фосфор.
Вживання капусти позитивно впливає на роботу кишечника. Вона багата на харчові волокна, чим знижує ризик закрепів. Також капуста – природний пребіотик, що сприяє травленню.
Щоб була користь від овочів та фруктів, потрібно вживати тільки ті, у якості яких ви впевнені. Багато садівників та овочівників захоплюються надмірним внесенням добрив, обробкою хімічними препаратами проти шкідників та хвороб, що негативно позначається на якості плодів і завдає шкоди нашому здоров’ю.
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.