Субота, 28 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНе повторюйте чужих помилок, інакше самі зіпсуєте врожай: що не можна робити...

Не повторюйте чужих помилок, інакше самі зіпсуєте врожай: що не можна робити з пір’ям цибулі

Этот материал также доступен на русском языке
Багато овочівників йдуть на різні хитрощі, щоб зібрати рекордний урожай цибулі. Але не завжди ці методи працюють, деякі з них здатні скоротити врожайність.

Йтиметься про пригинання пера цибулі до землі, яке є одним із найпоширеніших методів, що використовуються дачниками для збільшення врожайності. Але є думка, що це не завжди потрібно.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити біля цибуля.

Давайте розберемося, чому пригинати цибулю до землі не завжди хороша ідея і як це впливає на врожай.

Отже, пригинання пера цибулі може призвести до її гниття. Коли цибуля лежить на землі, вона може почати гнити через підвищену вологість та відсутність доступу до кисню. Це може призвести до втрати врожаю через ураження грибковими та бактеріальними інфекціями.

Також пригинання цибулі може утруднити її зростання. Якщо цибуля буде змушена рости в неприродному становищі, це може сповільнити її розвиток та скоротити врожай.

При пригинанні пера цибулі до землі можуть з’явитися шкідники та хвороби. Цибуля, що лежить на землі, стає більш уразливою для атак шкідників та різних хвороб. Це може призвести до погіршення врожаю та втрати частини посіву.

Але це все стосується раннього пригинання цибулі, коли цибулини ще дозрівають у ґрунті та потребують поживних речовин, які вони беруть не лише з ґрунту, а й з зеленої частини.

Коли можна пригинати перо цибулі

Зовсім інша ситуація – це, коли цибуля вже майже дозріла і за допомогою пригинання припиняють її зростання. Зрозуміти, що цибуля готова до пригинання можна за ознаками, які сама рослина вам підкаже.

Перше – перо саме укладається на землю.

Друге – цибулини стирчать із ґрунту і кінчики пера пожовтіли.

Третє – на цибулинах вже є лусочки.

Тому, якщо ви хочете зібрати якісний урожай цибулі, то слідкуйте за симптомами та приймайте правильні рішення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні