П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДодайте це замість води до борошна – і вареники вийдуть пишними та...

Додайте це замість води до борошна – і вареники вийдуть пишними та ніжними: ідеальне тісто

Этот материал также доступен на русском языке
Вареники можна приготувати не лише на молоці чи воду, а й на кефірі. Саме на кефірі вони виходять повітряними, м'якими та ніжними. Є такі – одне насолода. Так, і готуються вони швидко та легко.

Раніше ми розповідали як приготувати ідеальне тісто на вареники на воді.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450-550 г;
  • Кефір – 300 мл;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Сіль – до смаку.

 

Приготування:

  1. Ці вареники можна готувати з будь-якою начинкою – вишнею, полуницею, картоплею, капустою, печінкою з цибулею, сиром із зеленню або солодким сиром.
  2. В глибоку миску влийте теплий кефір і додайте соду, добре розмішайте.
  3. Додайте трохи солі і частинами введіть просіяне борошно. Замісити тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним.
  4. Накрийте тісто рушником і нехай воно відпочине 20-30 хвилин.
  5. За цей час займіться приготування улюбленої начинки.
  6. Розділіть тісто на однакові 2 частини, розкотіть їх у пласт шириною не більше 0,4-0,5 см. І склянкою виріжте кружечки. У центр покладіть начинку та защипніть вареники.
  7. Поставте каструлю з водою на вогонь, нехай вона закипить, зверху поставте друшляк, застеліть його марлею і викладайте вареники.
  8. Зверху бажано накрити кришкою. Варити вареники на пару потрібно від 8 до 15 хвилин, все залежить від розміру вареників, начинки та товщини тіста. Краще перевіряйте вареники, чи готові вони чи ні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні