Вершкове масло в цьому рецепті обов’язково має бути охолодженим. Сметану використовуйте якомога жирнішу.
Угорська ватрушка – інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне – 250 г;
- масло вершкове – 120 г;
- цукор – 80 г;
- сіль – ¼ ч.л.
Для начинки
- сир – 450 г;
- цукор – 80 г;
- яйця – 3 шт;
- ванілін – ¼ ч.л.
Для заливки
- згущене молоко – 250 г;
- сметана – 2 ст.л.
Для декору
- шоколад чорний – 50 г;
- вершки – 1 ст.л.
Раніше ми писали як приготувати простий і смачний пиріг П’ять склянок.
Угорська ватрушка – приготування
- Наріжте на кубики охолоджене вершкове масло і помістіть у чашу блендера. Додайте просіяне борошно, цукор і сіль та збийте масу, щоб вийшли крихти. Можна перетерти інгредієнти руками, але це буде трохи довше. Утворене тісто поставте в холодильник, поки буде готуватися начинка.
- Помістіть у чашу блендера сир, цукор, яйця, ванілін і збийте все до однорідної текучої консистенції.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть у форму приблизно чверть тіста, потім – третину сирної маси. Продовжуйте за цією ж схемою. Зверху має опинитися крихта з тіста.
- Випікайте ватрушку в духовці, розігрітій до 200 ⁰С протягом близько 40-50 хвилин.
- З’єднайте згущене молоко зі сметаною. Ватрушка спочатку підніметься, потім верхівка осяде. Примніть її злегка руками, щоб вирівняти.
- Залийте готову ватрушку заливкою зі згущеного молока.
- Прикрасьте верх шоколадом, розтопленим у мікрохвильовці разом із вершками. Можна за допомогою кондитерського корнета зробити гарний шоколадний візерунок.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Обмеження переказів з картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)
Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)