Раніше ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво.
Інгредієнти:
- Печиво – 250 г;
- Масло вершкове – 50 г;
- Желе різнокольорове – 3 пакетики;
- Сметана – 500 г;
- Цукор (або за смаком) – 200 г;
- Вода – 50 мл;
- Желатин – 25 г.
Приготування:
- Насамперед потрібно приготувати різнокольорове желе, кожен вид заливаємо в окрему ємність. Готуємо згідно з інструкцією на пакеті. Щоб желе вийшло більш пружним та твердим, потрібно трохи зменшити кількість води. Нехай желе застигає.
- У цей час займіться основою з печива. Печиво потрібно подрібнити у блендері або за допомогою качалки. Розтопити вершкове масло і змішати з крихтою печива до однорідності. Взяти роз’ємну форму, застелити її харчовою плівкою та викласти шар із печива. Відправити у холодильник на 30 хвилин.
- Желатин замочіть у воді на 20 хвилин, після чого розтопіть його на водяній бані, щоб він повністю розчинився.
- Змішайте в окремому посуді сметану і цукор, збийте до пишності міксером. Важливо, щоб цукор розчинився.
- Після того, як желатин буде ледве теплим, його можна сміливо з’єднувати зі сметаною. Добре розмішати.
- Нарізаємо різнокольорове желе кубиками та викладаємо на основу з печива. Зверху заливаємо сметанним желе.
- Торт відправляємо в холодильник на дві години для загусання, а краще – на всю ніч.
- Вранці дістаємо з форми, нарізаємо порційними шматочками та насолоджуємося приємним смаком десерту.