Важливо не забути ще один інгредієнт, який зробить пиріг пишним, пористим та вологим. І це – олія. Можна, звичайно, замінити вершковим маслом, але саме на рослинній олії пиріг виходить ніжнішим і повітрянішим.
Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетний пиріг до чаю за 5 хвилин.
Інгредієнти:
- яйце куряче – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- цукор ванільний – 1 ч. л;
- кефір – 200 мл;
- олія – 100 мл;
- борошно – 240 г;
- розпушувач тіста – 1 ч. л.;
- полуниця свіжа – 100 г.
Приготування:
Цей пиріг можна готувати з полуницею, вишнею та іншими ягодами. А можна і без них, він не стане від цього менш смачним.
- Візьміть глибоку миску і збийте яйця з цукром віночком до пишної піни. Додайте олію та кефір, ретельно розмішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем і додайте в суміш з кефіру. Перемішайте до однорідності.
- Форму для випікання змастіть олією і вилийте тісто. Зверху викладіть полуницю.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
- Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!