Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаНовиниПроцедури оформлення пенсій та субсидій змінять: що повідомили у Мінсоцполітики

Процедури оформлення пенсій та субсидій змінять: що повідомили у Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Які зміни чекають на українців при оформленні пенсійних виплат і субсидій. У Міністерстві соціальної політики зробили важливу заяву.

Незабаром оформляти різні види соціальної допомоги можна буде за спрощеною процедурою — у найближчому відділенні банку чи онлайн-банкінгу.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Раніше ми розповідали, хто з переселенців залишиться без виплат.

Розробити централізований механізм виплат окремих видів соціальної допомоги дозволить співпраця міністерства з Асоціацією українських банків (АУБ) та Незалежною асоціацією банків України (НАБУ). Відповідні меморандуми сторони підписали 23 травня.

Як повідомили у міністерстві, співробітництво дозволить залучити банківські установи до процесу оформлення та виплати різних видів державної соціальної допомоги, зокрема пенсійних виплат, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та компенсацій.

Функціонал програмного забезпечення “Кабінет Банку” розширять. Уже сьогодні він дає можливість отримувати необхідні відомості про виплати від органів соціального захисту населення, а також передавати їх до банків для обробки. Незабаром банківські працівники зможуть самі реєструвати звернення громадян для отримання соціальної допомоги.

Таким чином, у майбутньому різні види соціальної допомоги можна буде оформляти в найближчому відділенні банку або навіть в онлайн-банкінгу, не виходячи з дому.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсію на банківську картку просто так не зарахують: Пенсійний фонд назвав вимоги

Чи будуть надбавки пенсіонерам 65+: до якого віку дають доплату до пенсії (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні