Смачні десерти далеко не завжди вимагають багато інгредієнтів та зусиль для приготування. Переконайтеся в цьому за допомогою дуже простого рецепта, який легко відтворять навіть ті, хто не часто готує. Для цього повітряного безе вам знадобиться всього два інгредієнти. Десерт стане приємним доповненням до чаю чи кави.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний шоколадний торт без випічки.
Інгредієнти (на 10 порцій):
- дрібний цукор або цукрова пудра – 1 склянка;
- білок – 4 шт.
- харчовий барвник (за бажанням).
Приготування:
- Візьміть велику скляну або металеву миску і протріть її шматочком лимона, щоб не залишилося слідів жиру.
- Покладіть в миску білки і збивайте їх електричним міксером на середній швидкості, доки не утворюються м’які піки. Продовжуючи збивати, потроху додайте цукор. Після чого, за бажанням, можна додати харчовий барвник. Збивати потрібно до отримання пишної глянсової маси з твердими піками на віночку.
- Застеліть лист пергаментом і відсадіть білкову масу за допомогою кондитерського мішка або двох ложок, формуючи круглі безе. Розігрійте духовку до 130 °С, помістіть в неї безе і зменште температуру до 100 °С.
- Випікайте протягом 2 годин, після чого остудіть та подавайте. За бажання десерт можна подати з шоколадним соусом, свіжими ягодами або будь-яким іншим топінгом.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українці можуть перейти на інший вид пенсії та отримувати більше: як це зробити
Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)