Зі щавлем ви можете приготувати також весняну страву: зелений борщ із сиром — свято душі та шлунка.
Поповнити весняне меню з першої зелені можна і щавлем із грибами у вигляді запіканки, яка нагодує всю родину.
Ірландський пиріг зі щавлем
Ніжний, соковитий, ароматний – такий пиріг сподобається всім! Незвичайна начинка запам’ятається легкою пікантною кислинкою, яку принесе саме щавель.
Інгредієнти
Борошно – 450 г, сода – 1 чайна ложка, вершкове масло – 15 г, кисле молоко або кефір – 300-350 мл, листя щавлю – 300 г, цукор – 2 столові ложки, сіль – 0,5 чайної ложки.
Як готувати
- У мисці змішати борошно, соду та сіль.
- Додати в суміш вершкове масло|мастило| і влити кисле молоко або кефір. Замісити тісто.
- На присипаному борошном столі злегка вимісити тісто і розділити на дві частини.
- З однієї частини тіста зробити коржик розміром 23 см і товщиною 0,5 см.
- Зверху коржики викласти листя щавлю і посипати цукром.
-
Зробити другий коржик і накрити нею щавель.
- Кінці коржиків добре з’єднати разом.
- Форму для випікання змастити олією і присипати борошном, викласти пиріг, накрити кришкою.
- Випікати при 200 градусів, поки коржик не стане блідо-золотистого кольору.