Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВесняне меню: що приготувати із першої зелені - щавель із грибами у...

Весняне меню: що приготувати із першої зелені – щавель із грибами у вигляді запіканки нагодує всю родину

Этот материал также доступен на русском языке
Перша весняна зелень викликає у нас приємні відчуття радісного поновлення. Кожна зелена культура має унікальний набір вітамінів і мінералів, інших корисних речовин.

Соковита, ароматна, смачна та корисна, перша зелень неодмінно знадобиться для приготування супів, гарнірів, але особливо корисні трави у свіжих салатах. Що зробити з першої зелені?

ЩАВЕЛЬ

Щавель покращує роботу печінки та жовчного міхура, він корисний при серцево-судинних захворюваннях. Смак у щавлю різкий та кислий.

Зелень відмінно поєднується з овочами в будь-якому вигляді – свіжими, вареними або печеними, у гарнірах і супах.

Його краще зберігати у холодильнику в паперовому пакеті.

Щавель з грибами

Інгредієнти

Щавель – 500 грамів, свіжі гриби – 200 грамів, вершкове масло – 3 столові ложки, тертий сир – 2 столові ложки.

Приготування

  • Щавель обдати окропом, віджати, укласти в неглибоку каструлю і додати одну столову ложку вершкового масла.
  • Окремо стушкувати підготовлені та нарізані скибочками гриби, змішати їх зі щавлем, додати тертий сир і знову – одну ложку масла.
  • Покласти на сковороду або на деко, поставити в духовку, попередньо посипавши тертим сиром і змастивши маслом.
  • Підсмажити страву до рум’яної скоринки.

Позбавляємося нітратів

У першій зелені можуть міститися нітрати і нітрити, вживання яких у великій кількості може призвести до сильних отруєнь. Тому перед приготуванням зелень рекомендується обов’язково вимочувати у воді 15-20 хвилин.

Нове на сайті