Хочете здивувати своїх гостей? Приготуйте для них не просто дуже смачний, але і дуже гарний десерт — яблучні “троянди” в листковому тесті.
Готується випічка досить просто та швидко, а завдяки своєму вигляду стане справжньою окрасою столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший пісний яблучний пиріг.
Інгредієнти:
- яблука — 3-4 шт.;
- готове листкове тісто — 250 г;
- вершкове масло — 1 ст. л.;
- цукрова пудра — 1 ст. л.;
- кориця — 1 ст. л. ;
- фруктовий джем — на власний смак.
Приготування
- Яблука розрізаємо на чотири частини та вирізаємо серцевину. Після цього нарізаємо їх дуже тонкими скибочками.
- У каструлі розтоплюємо вершкове масло, викладаємо туди яблучні скибочки, додаємо цукрову пудру та корицю. Варимо протягом 2 хвилин на повільному вогні, не даючи скибочки розваритися — вони повинні бути пружними, легко згинатися і не ламатися.
- Готове листкове тісто розморожуємо, викладаємо на присипану борошном поверхню і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт. Потім розрізаємо тісто на шість рівних смужок.
- Кожну смужку змащуємо 1 чайною ложкою джему та по краю укладаємо скибочки яблук. Згортаємо смужки тіста навпіл, прикривши частину яблук.
- Акуратно згортаємо смужки в рулетики, змочивши водою та закріпивши їх кінці, щоб тісто не розвернулося.
- Розправляємо яблучні скибочки, щоб вийшли яблучні трояндочки.
- Поміщаємо яблучні троянди в силіконові форми для випікання кексів і ставимо на деко.
- Випікаємо у духовці при 200 ° С протягом 15-20 хвилин. Щоб яблука не підгоріли, наприкінці можна накрити лист фольгою.
- Готові трояндочки посипаємо цукровою пудрою і викладаємо на блюдо.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як заощадити сотні гривень на електриці: потрібен один прилад
Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)