Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети краси 45+: чого слід уникати в макіяжі та стилі, щоб не...

Секрети краси 45+: чого слід уникати в макіяжі та стилі, щоб не виглядати старше

Этот материал также доступен на русском языке
Легендарна Коко Шанель була впевнена, що якщо жінка розумна, то вона в будь-якому віці буде красивою. Але не всім жінкам старше 45 років вдається мати ефектний вигляд. Багато хто за інерцією продовжує використовувати б'юті-прийоми, від яких пора відмовитися.

Матова шкіра

Усі дівчата впевнені: обличчя не має надмірно блищати. Тому багато жінок використовують матові тональні креми та пудри, не думаючи про те, що з віком шкіра виділяє менше себума. А використання матувальних засобів після 45 робить обличчя “пересушеним”, що тільки додає віку.

Довге волосся

З плином часу овал обличчя подовжується, а щоки втрачають колишню форму, опускаючись донизу. Через це локони, що створюють об’єм у районі підборіддя, тільки псують враження. Тож після 45 краще віддати перевагу короткій або каскадній стрижці. Це допоможе виглядати молодше.

Раніше ми писали, як бюджетно й ефективно омолодити обличчя.

Темний контур губ

Цей тренд то йде, то повертається. Але якщо вам 45 або більше, ніколи не обводьте світлі губи темним олівцем, цей прийом вже варто забути. Контрасти лише привернуть увагу до дрібних зморшків, що з’явилися на обличчі.

Яскраві тіні

Схожим чином працює надмірно яскравий макіяж очей, він підкреслює “гусячі лапки” та інші складки. Якщо ви прагнете виглядати молодшою за свій вік, обирайте персикові, бежеві та світло-коричневі тіні.

Довгі нігті

Здавалося б, вони завжди в моді, адже з ними пальці виглядають більш вишуканими та витонченими. Але на жаль, такий манікюр у зрілому віці приносить зворотний ефект. Якщо на шкірі рук з’явилися зморшки та проступили вени, то довгі нігті лише підкреслять ці недоліки. Тож обирайте інші форми нігтів, наприклад, мигдаль середньої довжини або короткий квадрат.

Світлі відтінки в одязі та трикотаж

Не секрет, що з віком шкіра тьмяніє, і тому одяг світлих тонів просто зливається з обличчям. Грайте на контрасті, вміло підкреслюючи красу своїх ліній. 

Ще одна табу заборона після 45 років – це тонкий трикотаж, що демонструє навіть найнезначніші вади фігури. Втім, якщо ви впевнено зберігаєте фітнес-форму, можете не звертати на це правило жодної уваги.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька дієвих способів (відео)

Пенсійний вік в Україні 54 роки? Коли українці зможуть вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні