Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята 11 квітня – що сьогодні потрібно зробити, щоб у сім'ї було...

Свята 11 квітня – що сьогодні потрібно зробити, щоб у сім’ї було щастя і благополуччя

Этот материал также доступен на русском языке
11 квітня в Україні відзначають Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. Православні вшановують пам'ять святого мученика Антипи. Іменини відзначають Антип, Іван та Яків. У народному календарі Антип Водогон і День Берези. Цього дня не потрібно шити, вишивати і в'язати.

11 квітня – яке свято відзначають в Україні

11 квітня в усьому світі відзначають Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Дата проведення свята пов’язана з історією “Бухенвальда”, який був звільнений саме 11 квітня 1945 року. Долі в’язнів концтаборів стали справжніми уроками мужності та героїзму. Головне завдання для тих, хто живе сьогодні на нашій планеті, щоб подібні події більше ніколи не повторилися в історії людства. 

Також щорічно у другий четвер квітня в багатьох країнах відзначають День топ-менеджера. Свято присвячене тим людям, чиї рішення та лідерські якості визначають не тільки успіх компаній, а й формують стратегічні напрямки розвитку різних галузей і світової економіки загалом. Щиро вітаємо всіх керівників різних рівнів із професійним святом і бажаємо бути завжди успішними, наполегливими, сміливими та перспективними!

А ще 11 квітня з ініціативи ВООЗ відзначають Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона. Основними цілями свята насамперед є підвищення обізнаності громадськості про цю жахливу хворобу та надання допомоги тим, хто від неї страждає. Символом Всесвітнього дня боротьби з хворобою Паркінсона є Червоний Тюльпан. Хвороба Паркінсона – це хронічне дегенеративне захворювання нервової системи. Людина, яка хворіє на цю хворобу, втрачає здатність контролювати свої рухи. Паркінсонізм – це не вирок, не смертельна хвороба. Правильна дієта, режим фізичних навантажень і повсякденної активності, правильне приймання лікарських препаратів, правила безпеки в повсякденному житті, відповідна організація домашнього побуту та багато іншого можуть допомогти пацієнтам, які страждають на захворювання. Головне – не залишатися сам на сам зі своєю хворобою!

11 квітня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святого мученика Антипи, який був одним з учнів апостола Іоанна Богослова і жив за часів правління імператора Нерона, що відомий гоніннями на християн. Потрапив під них і Антипа – його намагалися змусити зректися віри, але він відмовився. Тоді місцеві жерці вирішили його стратити і кинули в казан, у якому приносили жертву богині Артеміді. Завдяки молитві єпископ залишився недоторканим вогнем, а виглядав так, ніби заснув. Вночі християни таємно поховали його. Біля могили святого зцілювалися від різних хвороб, особливо від зубного болю.

11 квітня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • рубати дерева, ламати гілки й обривати листя,
  • мочити ноги у водоймах.
  • сушити білизну на вулиці – до невдачі,
  • шити, вишивати і в’язати – все швидко зноситься
  • стригти волосся – воно почне випадати.

Триває Великий піст 2024 року, тим, хто поститься, дозволена гаряча їжа без олії. 

11 квітня – що прийнято робити в цей день

Цього дня до святого звертаються з проханнями вгамувати зубний біль і зцілити інші недуги. Святий Антипа вважається покровителем стоматологів. 

У народі 11 квітня відомий як День берези. Наші пращури збирали березовий сік, а також збирали бруньки і сережки в лікувальних цілях. Щасливою прикметою цього дня вважалося посадити біля будинку молодий саджанець дерева, він буде приносити сім’ї щастя і благополуччя.

Також люди приносили додому молодий березовий прутик. Він вважався потужним оберегом будинку від блискавки та пожежі. 

11 квітня вважається вдалим днем для боротьби з бур’янами і шкідниками на городі, а також для лікування зубів.

11 квітня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • на вербі з’явилися квіти – чекайте потепління;
  • дощ іде – влітку буде дуже мало грибів;
  • небо вранці має червоний відтінок – до дощової та вітряної весни;
  • заморозки вдарили – ще цілий місяць триматиметься холодна погода;
  • струмки і джерела ожили – буде великий урожай.

У день Антипа Водогона гарною прикметою вважалися розливи річок і озер і рясні дощі. Якщо ж день видавався посушливим, то це обіцяло поганий урожай. Особливо нехорошим знаком вважалося пересихання джерел і колодязів.

11 квітня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Антип, Іван та Яків.

Вас також можуть зацікавити новини:

Вік не звільняє від податку: пенсіонери теж платитимуть за квадратні метри (відео)

Деякі пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсійних виплат – кого це стосується (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні