Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКуди краще засипати пральний порошок – у відсік чи барабан: це допоможе...

Куди краще засипати пральний порошок – у відсік чи барабан: це допоможе уникнути поломки

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох господинь цікавить питання, як правильно додавати порошок під час прання. Одні запевняють, якщо додати порошок безпосередньо в барабан, то речі відстираються краще, інші впевнені, що порошок можна засипати тільки в спеціальний відсік. Хто ж має рацію?

Ми вже розповідали, що капсули капсули для прання потрібно додавати в барабан, але як використовувати порошок, щоб і прання було ефективним, і машині не нашкодити. Експерти радять дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці. Кожен виробник може мати свої особливості у використанні порошку для прання, тому важливо уважно вивчити рекомендації на упаковці перед використанням.
  2. Не перестарайтеся з кількістю порошку. Використання занадто великої кількості порошку може призвести до надмірного утворення піни та проблем із дозуванням. На порошку написано, яка витрата порошку та на яку кількість речей.
  3. Не змішуйте порошок з іншими хімічними речовинами. Це може призвести до негативних наслідків для техніки та білизни, а також неефективного видалення забруднень.

Чому порошок потрібно додавати у відсік пральної машини?

Експерти вважають, що порошок потрібно додавати у спеціальний відсік у машині. І цьому є два серйозні пояснення. Перше – при додаванні порошку в барабан машинки є ризик того, що порошок не повністю розчиниться і  погано випере речі. Також можливі розводи на одязі після такого прання.

Друге – витрата порошку може збільшитись. Вода зливається кілька разів. І порошок може піти разом із водою вже під час першої процедури.

Також важливо враховувати і той момент, що при невеликому тиску води, порошок в барабані повністю не розчиниться. Аналогічна ситуація при пранні при 20-30 градусах.

Якщо ви хочете, щоб пральна машина служила вам якомога довше, постарайтеся дотримуватися інструкції виробника. Якщо там зазначено, що пральний порошок потрібно засипати виключно у відсік, краще так і робити. Якщо такого пункту немає, можна експериментувати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні