Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнцям готують нове підвищення мінімальної зарплати: якого рівня досягне показник

Українцям готують нове підвищення мінімальної зарплати: якого рівня досягне показник

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада спільно з Міністерством фінансів планують у 2025 році підвищити мінімальну заробітну плату. Якого рівня незабаром досягне цей показник, розповідаємо в цьому матеріалі.

Як заявила членкиня комітету Ради з питань бюджету Леся Забуранна в ефірі телемарафону, мінімальна зарплата наступного року буде встановлена на рівні 9 000 грн.

“Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів щодо критичної необхідності перегляду соціальних стандартів і зараз дискусія про те, щоб наступного року було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і наприкінці року або на початку наступного до 9 тис. гривень”, – зазначила депутатка від фракції “Слуга народу”. Цей показник становить 8 000 грн, хоча з урахуванням інфляції він має бути на рівні 8 900 грн.

Раніше ми писали, які гривневі купюри підробляють найчастіше.

“Якщо ми проаналізуємо логіку підвищення мінімальної заробітної плати, то на початку 2022 року вона становила 6500 грн, але за ці два роки інфляція склала майже 37%, і якщо перерахувати, то мінімальна зарплата має сягати 8900 грн”, – пояснила Забуранна.

Також вона стверджує, що хоча народні депутати прагнуть підвищувати соціальні стандарти, “потрібно враховувати стан державного бюджету”. За її словами, важливо розуміти, що наразі всі соціальні виплати, зарплати бюджетникам і пенсії фінансуються коштом міжнародної допомоги. Це зобов’язує Україну “узгоджувати з міжнародними партнерами побажання і можливості”.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний вік в Україні 54 роки? Коли українці зможуть вийти на пенсію (відео)

Вік не звільняє від податку: пенсіонери теж платитимуть за квадратні метри (відео)

Нове на сайті