Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні закриють безліч шкіл: у чому причина такого рішення уряду

В Україні закриють безліч шкіл: у чому причина такого рішення уряду

Этот материал также доступен на русском языке
Наступного року готується масове закриття українських шкіл. На думку народних депутатів, це необхідний захід. Які школи припинять свою роботу, і чому це станеться, читайте нижче.

Чому у 2025 році закриють сільські школи

У Верховній Раді та Міністерстві освіти прийшли до такого рішення через нерентабельність навчальних закладів. На думку урядовців, школи, в яких навчається мало дітей, не зможуть забезпечити учням високий рівень знань. Про це заявила депутатка Верховної Ради від партії “Слуга народу” Юлія Гришина.

Раніше ми писали, чи можуть вигнати дитину зі школи за погану поведінку та навчання.

За словами законодавиці, процес закриття сільських шкіл почався вже досить давно, оскільки в їхніх класах залишається все менше учнів. 

Річ у тім, що в Україні за останні роки впав рівень народжуваності, а молоді люди намагаються переїжджати у великі міста.

Юлія Гришина стверджує, що в школах із 10-100 учнями “складно говорити про гарний рівень освіти”, адже там часто один учитель одночасно викладає одразу кілька навчальних дисциплін. 

“Тому пізніше маємо низьку якість освіти з таких шкіл”, – пояснила вона.

На думку депутатки, процес закриття сільських шкіл доволі болючий, бо “якщо в селі немає школи, то немає і самого села”. 

Коли закриватимуть сільські школи в Україні

Однак, з 1 вересня 2025 року бюджетне фінансування шкіл, у яких навчається менше ніж 45 дітей, припиниться. А ще за рік перестане виділятися фінансування шкіл, де навчається менше ніж 60 дітей.

“Потрібно розуміти, чому це відбувається. Адже школи у форматі менше ніж 45 дітей не можуть працювати якісно”, – наголосила Гришина.

Вас також можуть зацікавити новини:

Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)

Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні