Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляЯк ABBA 50 років тому перемогла на "Євробаченні": 7 фактів про зіркову...

Як ABBA 50 років тому перемогла на “Євробаченні”: 7 фактів про зіркову пісню гурту

Этот материал также доступен на русском языке
50 років тому, 6 квітня 1974 року, ABBA здобула тріумфальну перемогу на "Євробаченні" у Брайтоні, Великобританія, з піснею Waterloo.

Ось 7 фактів про цю пісню, про які ви, можливо, не знали:

 

  1. Перша робоча назва пісні була Honey Pie («Медовий пиріжок», ласкаве звернення до партнера). Але автор текстів Стіг Андерсон хотів знайти щось, що більше підходить до заразливої мелодії, написаної Бйорном Ульвеусом і Бенні Андерссоном. Як тільки слово Waterloo було знайдено, Стіг за один день написав текст про дівчину, яка капітулює перед коханням, як Наполеон у Ватерлоо.
  2. Waterloo стала першою піснею, виконаною четвіркою не під своїми іменами, а під знаменитим акронімом ABBA. Для цього вони отримали дозвіл від шведського бренду рибних консервів Abba, який, за легендою, відповів: “Можете залишити назву, головне не зневажте нас”.
  3. Культові костюми розробили дизайнерка Інгер Свеннеке, яку часто називають шведською Вів’єн Вествуд, і Фріда (Анні-Фрід Лінгстад) з ABBA, яка завжди цікавилася модою.
  4. ABBA порушила багато негласних правил “Євробачення” того часу, виконавши ритмічну танцювальну пісню замість типової пауер-балади, та ще й англійською мовою замість рідної.
  5. Обкладинку альбому знімали у шведському замку Гріпсхольм. На задньому плані в костюмі Наполеона зображено бас-гітариста ABBA Майка Вотсона, який був невисокого зросту.
  6. Кліп на пісню зняв друг гурту Лассе Халльстрем, триразовий номінант на “Оскар” за такі фільми, як “Хатико: найвірніший друг” та “Правила виноробів”
  7. Waterloo багаторазово визнавалася найкращою піснею “Євробачення” всіх часів, включаючи голосування глядачів BBC у 2005 та 2020 роках.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні