Інгредієнти
- картопля – 6-7 шт,
- молоко – 500 мл,
- цибуля – 1 шт,
- часник – 2 зубчики,
- цукор – ⅓ ч.л,
- борошно – 1 ст.л,
- сіль, чорний мелений перець – за смаком,
- масло вершкове – 30-40 г.
Раніше ми писали, як смачно приготувати перлову кашу.
Приготування
- Нарізаємо цибулю півкільцями.
- Наливаємо у велику пательню невелику кількість рослинної олії та додаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору.
- Додаємо до цибулі подрібнений часник і все перемішуємо.
- Додаємо цукру та борошно, знову все перемішуємо та обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.
- Наливаємо до овочів молоко і тушкуємо соус до загустіння, періодично перемішуючи, щоб він не пригорів. Наприкінці додаємо сіль і чорний перець за смаком.
- Нарізаємо очищену картоплю тонкими слайсами, солимо та перчимо за смаком.
- Змащуємо форму для запікання невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо картоплю у форму, як показано, поклавши картопляні слайси по колу і
- Наливаємо зверху соус.
- Випікаємо страву за температури 200°C протягом 35-45 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
- Дістаємо страву з духовки, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)
Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування