Готуємо смачний пісний соус
Соус допомагає підкреслити смак та аромат, прикрасити зовнішній вигляд будь-якої страви. Багато з соусів мають важливі і часто недооцінені корисні властивості для нашого здоров’я. Особливо це важливо у дні постів, коли існують певні обмеження в їжі.
Нагадаємо, ми розповідали, як правильно варити пісні перші страви.
Інгредієнти
Сочевиця — 300 г, морква — 1 штука, томатна паста — 4 столові ложки, вода — 600 мл, сіль — 2 чайні ложки без гірки, олія — 2 столові ложки, спеції за смаком (можна взяти «Карі») – 1 чайна ложка, великий пучок зелені.
Приготування
-
Сочевицю промити, залити водою і варити до м’якості.
-
Моркву натерти на великій тертці та обсмажити на олії зі спеціями.
-
Потім додати сочевицю, перемішати і обсмажувати ще 2-3 хвилини.
-
Окремо змішати томатну пасту з водою та сіллю і влити до сочевиці та овочів. Можна додати 1-2 столові ложки цукру.
-
Підливу накрити кришкою і довести до кипіння, в кінці додати зелень.