Оладки з ковбасою і сиром
Тісто замішується на кефірі, смажаться оладки на сковороді з маслом і виходять рум’яними зовні та з сюрпризом усередині. Оладки виходять пишними, красивими і просто чудово виглядають у розрізі. Такий оригінальний сніданок точно припаде до смаку любителям цікавих страв.
Ми також розповідали, як приготувати пісні дріжджові оладки, які нічим не поступляться масляним: пробуйте — і переконайтесь.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 100 грамів, кефір – 125 мілілітрів, яйце – 1 штука, цукор – 1 щіпка, сіль – 1 щіпка, сода – ½ чайної ложки, ковбаса варена – 150 грамів, сир плавлений – 80 грамів, олія – для смаження.
Приготування
- Кефір вилити в глибоку миску, вбити яйце і злегка збити вінчиком.
- У суміш кефіру просіяти борошно і соду, додати цукор і сіль.
- Добре перемішати, в тісті не має бути грудочок.
Залишити тісто для оладок на 15 хвилин.
- Ковбасу нарізати кружальцями, а сир – невеликими скибочками.
- На кожне кружальце ковбаси покласти два шматочки сиру і накрити другим кружальцем ковбаси.
У сковороді розігріти олію.
- Вилити по 1 столовій ложці тіста і дати трохи схопитися.
- Викласти зверху на кожен кружалець тіста по ковбасі з сиром і смажити на мінімальному вогні приблизно 3 хвилини.
- Потім вилити поверх ковбаси ще трохи тіста, щоб воно покрило краї ковбаси.
- Перевернути оладки з ковбасою та сиром і смажити ще 2-3 хвилини.