П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісні дріжджові оладки нічим не поступляться масляним: пробуйте - і переконайтеся

Пісні дріжджові оладки нічим не поступляться масляним: пробуйте – і переконайтеся

Этот материал также доступен на русском языке
Тільки відшумів Масляний тиждень з млинцями та оладками, але це зовсім не означає, що від улюбленої випічки слід відмовлятися. Рецепти пісних страв допоможуть усім любителям млинців у будь-який час приготувати ласощі, що подобаються.

Пісні дріжджові оладки

Приготування пісних дріжджових оладок не займає багато часу, що дуже важливо для сучасних господарок. Якщо подати до випічки мед або джем, то вийде просто чудовий десерт до вечірнього чаювання.

Інгредієнти

Борошно – 4 склянки, дріжджі сухі – 2 чайні ложки (11 г), цукор – 2-4 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, вода тепла – 2,5 склянки, олія для смаження – 3-5 столових ложок.

Як готувати

  • Перемішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Поступово додати теплу воду. Тісто за консистенцією має бути як густа сметана.

  • Поставити тісто приблизно на годину в тепле місце, поки воно не збільшиться в об’ємі у 2-3 рази. Тісто не перемішувати.

  • У тісто, за бажанням, можна додати цедру лимона або апельсина, родзинки, цукати.

  • Розігріти сковороду з рослинною олією і не перемішуючи тісто, викладати його столовою ложкою на сковороду. Смажити оладки з двох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки.

  • Оладки вийдуть пишнішими, якщо їх смажити під кришкою на невеликому вогні, але олія в сковороді має бути добре розігрітою.

  • Готові оладки можна викладати на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

  • Подавати оладки з джемом, варенням або посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні