П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТой самий Медовик з дитинства – класичний рецепт, про який багато хто...

Той самий Медовик з дитинства – класичний рецепт, про який багато хто забув: найсмачніший торт

Этот материал также доступен на русском языке
Рецептів торта «Медовик» дуже багато, але, якщо ви хочете згадати цей смак класичного медовика, то приготуйте його за цим рецептом.

Раніше ми розповідали, як приготувати медовий пиріг до чаю.

Інгредієнти:

  • Вершкове  масло – 100 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Мед – 3 столові ложки;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 320 г.

Для крему:

  • Сметана жирна – 800 мл;
  • Цукор – 200 г.

Приготування:

Це класичний рецепт приготування, а отже знадобиться водяна баня.

  1. Для цього потрібно взяти дві каструлі різного діаметру. У ту, що більше налийте воду, а ту, що менше, поставте зверху.
  2. Розігрійте воду. У каструлю, яка знаходиться зверху, покладіть вершкове масло, мед і цукор, хай вони добре розтопляться.
  3. Додайте соду і добре розмішайте, як тільки маса почне біліти і збільшуватися в об’ємі, можете знімати каструлю з водяної бані.
  4. В окремому посуді збийте яйця за допомогою блендера або віночка. Додайте яєчну суміш в медову, що охолола, перемішайте.
  5. Частинами введіть борошно і замісіть еластичне тісто.
  6. Поділіть тісто на порційні шматочки та розкачайте тонкі коржі однаковим діаметром.
  7. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці по 5-7 хвилин.
  8. Поки коржі остигають, можна приготувати сметанний крем. Для цього з’єднайте сметану з цукром і збийте блендером.
  9. Перемажте коржі кремом, а залишки від коржів перетріть у дрібну крихту і посипте зверху торт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні