Кефір для тіста попередньо дістаньте з холодильника, він має бути кімнатної температури. Також він має бути однорідної консистенції без надмірно кислого смаку.
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно – 200 г,
- майонез – 50 г,
- яйце куряче – 1 шт,
- кефір – 350 мл,
- сода харчова – на кінчику ножа,
- цукор – 1 ч.л,
- сіль – дрібка.
Для начинки:
- помідор – 1 шт,
- шинка або ковбаса – 200 г,
- сир – 200 г.
Раніше ми писали, як приготувати ароматні та соковиті котлети з печериць.
Приготування
- Налийте кефір у миску і насипте соду. Перемішайте і залиште на 5 хвилин.
- Змішайте в іншій ємності майонез, сіль, цукор і куряче яйце. Вінчиком змішайте всі інгредієнти між собою.
- Додайте кефір із содою до майонезної суміші. Усе перемішайте до повної однорідності.
- Введіть потім у суміш поступово просіяне борошно і замісіть рідке однорідне тісто.
- Наріжте ковбасу або шинку та помідор тонкими слайсами. Сир натріть на грубій тертці.
- Змастіть форму для випічки рослинною олією і залийте в неї тісто. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні форми. На тісто викладіть спочатку ковбасу, потім помідори та накрийте все тертим сиром.
- Випікайте піцу за температури 200 ⁰С протягом 25-30 хвилин. Коли піца трохи охолоне, витягніть її з форми та наріжте на порційні шматочки.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)
Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування