Раніше ми розповідали вам, чим корисна черемша. А також радили не прогаяти можливість розкуштувати пхали з черемші.
Пиріг з черемшею та яйцями
Ароматна, трохи пікантна начинка з додаванням черемші знайде своїх шанувальників. Мало того – ваші гості гадатимуть, а що ж таке секретне ви поклали в пиріг, що від нього не відірватися.
Інгредієнти
Тісто листкове бездріжджове – 400 грамів, яйця – 4 штуки, сир – 80 грамів, черемша, зелена свіжа цибуля і кріп – пучок, олія – 1 столова ложка, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Заздалегідь дістати з морозильної камери листкове тісто.
- Кріп, черемшу та зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати.
- Викласти черемшу, цибулю та кріп у сковороду з розігрітою олією і тушкувати на невеликому вогні 3-4 хвилини.
- Зелень викласти в миску і на тертці натерти сир.
- Додати одне яйце, сіль та чорний перець і добре перемішати.
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Тісто розкотити і вирізати з нього коло того ж діаметра, що і форма для випічки.
- Решту тіста розкотити у широку смужку тієї ж довжини, що і бортик форми.
- Форму для випікання змастити олією.
- Коло тіста укласти на дно форми, а смужку – по борту. Акуратно защипнути краї тіста на стику.
- Пройтися дном пирога виделкою, зробивши проколи в тісті.
- Викласти начинку із зелені та сиру на тісто.
- Зробити в зелені три невеликі заглиблення і акуратно влити в них по яйцю.
- Краї тіста загорнути на пиріг і прикрити ними начинку, залишивши віконце посередині.
- Випікати пиріг 25-30 хвилин при 180 градусах.