П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаДля чого досвідчені виноградарі застосовують олію на ділянці – результат вас точно...

Для чого досвідчені виноградарі застосовують олію на ділянці – результат вас точно здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб виноград порадував урожаєм, слід стежити за його здоров'ям. Його часто атакують різні шкідники та хвороби, тому потрібно бути на чеку.

Часто виноград заселяє павутинний кліщ, який витягує всі соки з рослини, природно, про хороший урожай можна і не мріяти, але досвідчені виноградарі розкрили секрет правильної обробки винограду за допомогою незвичайного засобу.

Раніше ми розповідали, який агроприйом допоможе збільшити врожайність винограду.

У разі легкого зараження павутинним кліщем використання ріпакової олії добре зарекомендувало себе як емульсія. При контакті зі шкідниками олія забиває їх дихальні шляхи і вони швидко задихаються.

Рослини повинні обприскуватися рівномірно, особливо на нижній стороні листя. Декілька процедур з інтервалом в один тиждень необхідні для ефективної боротьби з павутинними кліщами.

Ви можете легко приготувати спрей на олійній основі, змішуючи воду та ріпакову олію у співвідношенні 4:1. Перед використанням та під час роботи обприскувач необхідно інтенсивно струшувати для перемішування компонентів.

Кращого результату можна досягти, застосовуючи емульсію разом із сіркою (60 грамів на 10 літрів) по нерозпущеним брунькам, де зимують кліщі та їхні яйця. Потім через 5-7 днів повторити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні