Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаВстигніть провести цю важливу обробку – і вишня порадує рекордним урожаєм солодких...

Встигніть провести цю важливу обробку – і вишня порадує рекордним урожаєм солодких плодів

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що вишня добре плодоносить за будь-яких умов, але це не так, через хвороби ця культура може дати поганий урожай або зовсім залишити без нього. Тому важливо провести своєчасну обробку дерева.

Вишня не щороку тішить урожаєм і причин тому кілька. Крім поганої погоди під час цвітіння чи відсутності запилювача, основна причина – моніліальний опік вишні.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити поряд з вишнею.

Це небезпечне грибкове захворювання, яке заражає вишні під час цвітіння: грибок проникає всередину квітки через маточки і нектарники. На жаль, врятувати від хвороби можуть лише хімічні обробки, оскільки біологічного методу боротьби із цим грибком не існує.

Однак у вишні є одна цікава особливість: у багатьох сортів вишні маточка висувається назовні, коли бутони ще закриті. Не гаючи часу, вона уже ловить чужий пилок і, на жаль, суперечки грибків. Тому важливо встигнути провести обробку при перших квітках, що розпустилися, а якщо погода стоїть прохолодна, дощова, то обробку потрібно обов’язково повторити через кілька днів, коли розкриються практично всі квітки. Щоб не постраждали бджоли, обробку краще проводити у вечірній час, коли вони вирушать у вулик.

Які препарати допоможуть проти моніліального опіку?

Це «Азофос» у концентрації не більше одного відсотка, а також «Хорус» та «Сілліт». Хорус найкраще працює при знижених температурах, коли інші препарати безсилі, це системний препарат – потрапивши в квітку, він ще працюватиме не менше двох тижнів, захищаючи рослини від проникнення грибка. При температурі повітря вище 16 градусів чудово працює Скор.

Нове на сайті