Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаНіколи не садіть ці рослини поруч із вишнею – можете попрощатися з...

Ніколи не садіть ці рослини поруч із вишнею – можете попрощатися з урожаєм

Этот материал также доступен на русском языке
Вишня – популярна культура в наших садах, але трапляються випадки, коли дерево не дає гарного врожаю, плоди дрібні та дуже кислі. Причина – не лише у погодних умовах та відсутності добрив. Є ще один момент, на який має звернути увагу кожен садівник.

І стосується це зростання вишні, а точніше культур, які ростуть поряд з нею. Є цілий ряд рослин, які негативно впливають на вишню, через що вона буде погано рости і плодоносити.

Раніше ми розповідали, як правильно проводити обрізку вишні.

Насамперед поряд з вишнею не варто садити дерева з густою кроною, вся річ у тому, що вишня не любить рости в тіні, через що вона зупиняється в рості і дуже слабо плодоносить.

Варто уникати і сусідства з плодовими деревами сімейства рожевих, такими як яблуня, груша або персик. Вони мають багато загальних хвороб, серед яких найпоширенішою є моніліоз.

Не варто садити поряд з вишнею картоплю. Ці культури не сумісні, тому що картопля може страждати від виділень, що містяться в корені вишні.

Небезпечний сусід і виноград, він може утискати вишню, конкуруючи з нею за поживні речовини та сонячне світло.

Жимолость та горобину теж не варто розміщувати поряд з вишнею. Ці рослини вбирають багато поживних речовин із ґрунту та можуть зменшити доступні ресурси для вишні.

Нове на сайті