Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо солити чай - дізнаєтеся багато несподіваного та корисного

Навіщо солити чай – дізнаєтеся багато несподіваного та корисного

Этот материал также доступен на русском языке
Чай, мабуть, найпоширеніший напій у світі.

Чай п’ють з цукром та молоком, з травами та маслом. Сьогодні дієтологи радять додавати у чай сіль, стверджуючи, що цей напій сприяє зміцненню імунітету.

Нещодавна ми розповідали про гранатовий чай для імунітету – ви такий ще не пробували: відмінний результат.

Готувати такий чай дуже просто: потрібно заварити його, як завжди, додати до нього молоко та дрібку солі.

Сіль посилює смак чаю, зменшує гіркоту, а також стимулює вироблення шлункового соку, покращуючи травлення.

Головне, пам’ятати, що сіль потрібно використовувати помірно, особливо тим, хто страждає на підвищений тиск і захворювання нирок.

Солоний чай – звичайне явище в деяких регіонах Середньої Азії. Солі грають роль електролітів в організмі людини. Вони відповідають за нормальну роботу мозку, м’язів та інших систем. У літню спеку та при високих фізичних навантаженнях організм втрачає солі разом із потом. Для підтримки водно-сольового балансу рекомендується додавати в пиття сік лимона або дрібку солі.

Ось кілька причин, про які треба пам’ятати, через що варто додати дрібку солі в чай:

  • Посилює смак
  • Зменшує гіркоту
  • Підвищує імунітет
  • Підтримує водний баланс
  • Допомагає травленню
  • Збагачує мінералами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні