П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе потрібно нічого попередньо замочувати: як зварити горох або сочевицю за 5...

Не потрібно нічого попередньо замочувати: як зварити горох або сочевицю за 5 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Мало хто з господинь може дозволити собі проводити на кухні зайвий час. А щоб розварити для супу горох, квасолю або інші боби, потрібно витратити близько двох годин.

Однак є кулінарні хитрощі, за допомогою яких можна розварити горох або інші бобові можна набагато швидше.

Як розварити горох або сочевицю

Щоб швидко зварити бобові, є два способи.

Раніше ми писали рецепт смачного зеленого борщу з молодою кропивою.

Перший спосіб

  1. Подрібнити сухі боби потрібно подрібнити в блендері або по-старому за допомогою ступки і маточки.
  2. Засипати подрібнені боби в каструлю, залити крутим окропом і варити 5-7 хвилин.

Якщо ви варите кашу, залишиться тільки додати в неї вершкове масло і приправити сіллю та улюбленими спеціями.

Якщо ж боби потрібні вам для супу, їх можна висипати відразу в бульйон, а потім готувати суп за вашим рецептом.

Другий спосіб

  1. Залити бобові окропом і поставити в мікрохвильовку. 
  2. Увімкнути максимальну потужність і готувати боби протягом 3-5 хвилин.

Підвищення пенсій з 1 квітня 2024 року: чому пенсіонери не відчують зростання виплат (відео)

Важливі нюанси допомоги малозабезпеченим сім’ям: від чого залежить розмір виплат (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні